voorstelling koor op strand met zonsondergang

Volop ontwikkelmogelijkheden voor iedereen!

Het afgelopen halfjaar is loslaten een thema geweest in mijn leven. Mijn vader is deze week verhuisd van zijn huis (mijn ouderlijk huis) naar een appartement. Wanneer dat bijna 40 jaar in je leven is geweest, is er veel fysiek wat opgeruimd moet worden. Daarnaast is het ook een periode van ‘emotioneel opruimen’. Het ondersteunen van mijn vader hierin is een reden waarom deze nieuwsbrief op zich heeft laten wachten. Daarnaast maak ik jullie in deze nieuwsbrief graag deelgenoot van de activiteiten die ik de afgelopen periode heb opgepakt en die inspirerend kunnen zijn voor jouw eigen ontwikkeling of voor de mensen om je heen.

La Traviata 

In dit voorjaar heb ik wekelijks gerepeteerd voor de opera La Traviata van Verdi. Opera aan Zee is onderdeel van het Festival Classique, wat jaarlijks in juni het Scheveningse strand muzikaal verrijkt. Het heeft me voldoening gegeven om me de delen van deze prachtige opera eigen te maken en samen met top solisten te mogen optreden bij de ondergaande zon. Ook ben trots dat ik me iets nieuws eigen heb gemaakt, het zingen en dan nog wel van een Italiaanse opera. Een interessant boek over de waarde van muziek is ‘Singing in the brain‘ van de hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.

Joe Dispenza – Change your mind… Create new results

In juni heb ik gebruik gemaakt van de STAP subsidie van de overheid, waarbij je 1000 euro krijgt om een voor jouw passende training te volgen. Ik heb gekozen voor de bovenstaande training, ontworpen door Joe Dispenza over bewustwording door meditatie. Waar ik mij weer bewust van ben geworden, is dat we onze eigen werkelijkheid creëren. Wij houden onszelf hier soms (onbewust) in vast, door onze eigen gedachten, gevoelens en bijbehorende handelingen. Wanneer we willen veranderen, zijn we zelf tot grote mate in staat de gewenste veranderingen door te voeren. Dit vraagt bewustzijn en actie op de drie niveaus: denken, doen en voelen. We zijn daarmee tot veel meer in staat dan we vaak denken.

Certificering DISC en Drijfveren – aangeboden door Talent First

In augustus heb ik de certificering van DISC en Drijfveren gedaan, aangeboden door Talent First. Met de DISC- en drijfveren analyse kun je de impact op de ontwikkelingen van mensen behoorlijk vergroten. Het geeft mensen inzicht en zorgt voor bewustwording. Wat zijn de kwaliteiten en wat zijn de ontwikkelpunten? De drijfveren analyse brengt de meest belangrijk innerlijke motivatoren in kaart. Je krijgt inzicht waarom iemand bepaalde dingen juist wel of juist niet doet en wat degene drijft in zijn of haar leven. Mocht je kennis willen nemen van jouw DISC en- of drijfveren profiel of ken je iemand in jouw omgeving voor wie dit waardevol is? Ik kan van beide analyses tweemaal aanbieden!

Future Fit Learning

Mijn digitale vaardigheden zijn bij mij wat minder ontwikkeld. Nu heb ik mij ingeschreven voor de gesubsidieerde training Future Fit Learning. Dit programma is ideaal voor coaches, HR, LD professionals en people managers, omdat zij anderen begeleiden in hun ontwikkeling. Het programma biedt een upgrade naar een digitale mindset, kennis en vaardigheden in de online begeleiding van mensen. Coaching via apps, chat-coaching, e-learnings, academies, micro-learnings, coachbots, hybride, asynchroon, blended, online learning… Wie kent niet? 😉

Geniet van deze ontwikkelmogelijkheden. Ik ben benieuwd wat het je brengt.