Kom-naar-de-Coachdag 2018

Ter leering ende Vermaeck

Kom naar de Coachdag. 
Graag attendeer ik je op de mogelijkheid om professionele coaching te ervaren op diverse locaties in het land. Je kan 45 minuten coaching door een NOBCO-coach boeken voor 15 euro. Deze investering gaat direct naar het goede doel UAF. Het UAF begeleidt vluchtelingen bij hun studie in het hoger onderwijs en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Zelf ga ik in Leiden coachen. Heb je interesse of denk je dat dit wat is voor je collega’s, vrienden of familie? Kijk voor de mogelijkheden bij jou in de buurt: www.nobco.nl/nieuws/kom-naar-de-coachdag-2018.

En verder,…

Deze zomer hebben we genoten van het prachtige natuurschoon in Zweden. Echt een aanrader voor een ieder die tot rust wil komen. Naast een bezoek aan de elanden, de glablazerijen en de meren, zijn we naar het IKEA museum geweest. Mooi om te zien hoe dit wereldwijde succesvolle concern is gegroeid vanuit de passie van een man, Ingvar Kamprad, die op jonge leeftijd al begon op de fiets met de verkoop van lucifers en altijd bezig was met wat er beter kon.

Het IKEA-Effect
Het IKEA-effect beschrijft de neiging van mensen om dingen die zij zelf (gedeeltelijk) gecreëerd of gemaakt hebben, meer te waarderen dan dingen die door anderen gemaakt of ontworpen zijn. Het effect is vernoemd naar de meubelketen IKEA, waar men gekochte producten vaak nog zelf in elkaar moet zetten. Het IKEA-effect is ook officieel bewezen met wetenschappelijk onderzoek door onderzoekers van de universiteiten van Harvard, Yale en Duke. Het prikkelt mij om te bedenken hoe ik dit effect meer in mijn business kan integreren!

Introductiefilm 
Voor Gingermood, een van mijn opdrachtgevers en professionele organisatie in de matching voor coaching, heb ik begin van de zomer een introductie-filmpje van mijzelf op laten nemen voor coachees die met mij worden gematcht. Vind je het leuk het resultaat hiervan te zien, kijk hier (in enigszins aangepaste vorm om het bestand(formaat) passend te krijgen voor de site).