Hermione Tomson Coaching in Den Haag

Een kijkje in de keuken van Coaching to Be

Vaak vragen mensen mij hoe het met mijn business gaat, met wat voor vraagstukken mensen bij mij komen, wie dat zoal zijn en wat de coaching hen brengt. Graag deel ik in deze nieuwsbrief hier meer over, daar ik met passie, plezier en energie mijn werk doe en ik het iedereen gun om (meer) vanuit je hart te leven en werken!

Aanleiding van de coaching

Aanleiding zijn veelal vraagstukken omtrent zingeving en balans: “Is dit het? Ik ervaar teveel onrust, hoe vind ik een goede balans? Waar krijg ik energie van, waar ligt mijn hart? Ik loop een beetje vast, maar weet niet zo goed wat mijn volgende stap in mijn carrière moet zijn. Hoe haal ik weer plezier en energie uit mijn werk?”. Ik merk dat we in een tijd leven waarin een groot beroep wordt gedaan op ons cognitieve, rationele brein en onze gevoelskant onderbelicht blijft. Terwijl juist ons gevoel kan aangeven waar we heen willen. Daarnaast leven we in een tijd van continue prikkels. Dit vertroebelt onze helderheid. Minder prikkels, zodat het zand als het ware kan neerdalen in het water, biedt ons weer helderheid.

Wie zijn mijn klanten?

Mijn klanten zijn zowel particulieren als bedrijven die mij benaderen voor hun medewerkers. Soms gaat dit via coachbureaus / intermediairs. Zo werk ik al langere tijd met veel plezier met Vital Facts voor coaching op het gebied van vitaliteit. Voor deze opdrachtgever werk ik bijvoorbeeld voor medewerkers van Achmea, scholengemeenschap Dunamare en STAB in Den Haag. Daarnaast werk ik voor verschillende coachbureaus, zoals Gort Coaching en werk ik voor de RET. De mensen die ik coach zijn over het algemeen hogeropgeleide professionals, waarvoor bezinning vaak een thema is.

Wat brengt de coaching?

Vaak krijg ik terug dat de coaching helderheid geeft. Dit kan helderheid zijn in wat iemand wil, de richting die iemand op wil en/ of de stappen die iemand wil zetten. Coaching kán leiden tot ander werk, ofwel bij eenzelfde of nieuwe werkgever. Vaak worden mensen zich bewust van de mogelijkheden die ze hebben én de eigen regie die ze kunnen pakken. Ik gebruik soms het symbool van de spin in zijn web, en dat we ons web kunnen zien als onze bewegingsruimte. Echter, net als een spin, zijn we in staat om ons eigen web te creëren er daar dus nieuwe paden aan toe te voegen. Op deze wijze kunnen we ruimte maken voor de zaken die voor ons belangrijk zijn.

Voor werk en privé

“Ik deed het traject voor mijn werk, maar het is gelijk ook een goede break voor jezelf. Ik had echt niet zoveel zin meer in het werk, zat er wel een beetje doorheen. Het was heel fijn om met Hermione te praten. Je leert goed relativeren: wie ben jij en wat past bij jou? Ben je je bewust van wat je doet en waarom? Zij kijkt met je waar het probleem zit en hoe je dat kunt oplossen. Wat zijn je doelen? In je werk, maar ook privé. Ik kon samen met haar weer de uitdaging zoeken, het plezier terugvinden én motivatie om weer te gaan sporten. Ik heb doelen samengesteld en behaald. Het zou goed zijn als iedereen dit een keer zou doen. Zodat je weet hoe je jezelf kunt uitdagen en ervoor zorgt dat je het naar je zin hebt!”

Ik hoop dat dit een beeld geeft waar ik mij in mijn dagelijkse praktijk mee bezig houd. En ervaren is altijd nog beter;)!