rood hart met hartcoherentie

De kracht van hartcoherentie

Wil je sterker en evenwichtiger in je werk staan? Wil je vaker op jezelf kunnen vertrouwen? Leven met een gezonde spanning en niet reageren vanuit stress maar meer vanuit zelfcontrole? Onderzoek heeft aangetoond dat het ritme wat het hart slaat bepalend is voor de wijze waarop je je voelt en reageert. Dat is mogelijk geen nieuws. Wat goed is om te weten, dat je de hartslagvariatie zelf kan beïnvloeden, en daarmee ook je gevoel en reactie kan beïnvloeden.

De kracht van hartcoherentie

Onderzoek heeft aangetoond dat het hart signalen afgeeft aan de hersenen en op basis hiervan reageert. Eenvoudig gezegd, als je van slag bent, is het meestal moeilijk om helder te denken en kan het gebeuren dat je dingen zegt waar je later spijt van hebt. Een meer coherent hartritme stimuleert breinfuncties waardoor concentratie, creativiteit, intuïtie en besluitvorming verbeteren. Een hoge hartcoherentie geeft kalmte, overzicht, maakt creatief, intuïtief en krachtig.

Kenmerken van een lage hartcoherentie zijn: gestrest, hogere kans op hartziekten, hogere kans op hoge bloeddruk, moeilijker te focussen, minder helder denken, blokkeert intuïtie, creativiteit, vertraagt reactietijd, algehele malaise, minder efficiënt besluiten nemen, minder duidelijk communiceren, verminderde lichaam coördinatie

Kenmerken van een hoge coherentie zijn: gecentreerd, kalm, langere levensduur, verhoogde immuniteit voor ziekten, makkelijker focussen, flexibeler denken, toegang tot intuïtie, creativiteit en probleemoplossend vermogen, snellere reactietijd, gevoel van welbehagen, betere besluitvorming, verbeterde prestaties, verbeterd geheugen, verbeterd (hormonaal) evenwicht.

Oefening op dit gebied werkt net als met trainen voor een marathon, hoe meer je traint, hoe beter je conditie op dit vlak en de voordelen die hiermee samen hangen.

Wil je hier meer over weten, of ervaren hoe dit voor jou werkt? Ervaar je met een hartcoherentie oefening wat dit voor jou kan betekenen.